Vis dine følelser med et smykke

De fleste mennesker går med et eller flere smykker. Også mænd omend de i langt mindre grad. De fleste er også glade for gaver der består af et smykke. Mange viser endda deres kærlighed ved at give den de elsker et smykke som gave.

Mange mænd køber f.eks. en prinsessering, en diamantring, når de skal fri til deres kæreste. Eller køber en alliancering hvor der er mulighed for at tilføje en diamant til ringen, når der sker en stor begivenhed. Som f.eks. ved en barnefødsel, en fødselsdag eller bryllupsdag.

Smykker som betalingsmiddel

I nogle lande og kulturer går de langt længere end til at give en forlovelsesring, en vielsesring og måske en morgengave. Her er det kutyme at bruden skal have smykker. Mange smykker og helst i guld. Det er hendes sikkerhed, hvis der skulle ske manden noget så han ikke kan forsøge hende.

Igennem årtusinder har det også været almindeligt, at investere i guld og diamanter og bruge dem som betalingsmiddel eller til at flytte store summer fra et sted til et andet sted, ofte i al hemmelighed. Det skyldes blandt andet at selv store summer i form af guld og diamanter fylder meget lidt og derfor er nemt at skjule.

Smykker og kærlighed

Som tidligere skrevet er det meget almindeligt at give ens elskede et smykke for at vise hvor meget man elsker ham eller hende. Det er dog stadig de færreste der går all in, eller har råd til det at købe en 54 carat stor diamant og give den til sin hustru. Det gjorde Richard Burton. Diamanten kostede over 1 mio. dollars. tilbage i 1969.

En uhørt stor sum og den største en privatperson havde brugt på et smykke. Det var den smukke og kendte skuespillerinde Elizabeth Taylor der var modtageren. Richard Burton købte diamanten lige for næsen af det kendte smykkefirma Cartier.