Undgå at fyrretræsgulvet gulner

31 March 2020
Camilla Skøtt
Undgå at fyrretræsgulvet gulner

Fyr er et populært valg, når der skal lægges trægulve i de danske hjem. Først og fremmest fordi det er billigt, dernæst fordi det er lyst og enkelt – men den lyse farve holder ikke længe, medmindre du giver gulvet den rette behandling.

Fyrretræ var ekstremt populært for 30-40 år siden, når der skulle lægges trægulve i danske boliger, og de seneste år har det vundet indpas igen. Det skyldes primært, at fyrretræsgulve har en fornuftig pris sammenlignet med andre træsorter, og det nordiske look passer godt til danskernes indretningstendenser.

Men men men… Fyrretræ har den ene ulempe, at det hurtigt gulner, og samtidig bliver det en del mørkere, så lyset ikke fordeles så godt i rummet. Det er en skam – men det kan undgås.

Giv gulvet en ludbehandling

Uanset hvilken form for trægulv, du har, skal det have en overfladebehandling, når det er lagt eller slebet, men hvis du gerne vil bibeholde det lyse udseende, kan du med fordel give gulvet en omgang lud, inden den endelige behandling påføres.

Lud har den store fordel, at den bremser træets naturlige gulningsproces, og dermed kan du bevare det lyse, nordiske look. Vil du gerne have gulvet endnu lysere, kan du endda vælge hvid lud og efterfølgende behandle gulve med hvid lak, hvid olie eller hvid sæbe.

Søg rådgivning hos en ekspert

Er du usikker på, hvordan du skal gribe efterbehandlingen af dit fyrretræsgulv an, så spørg din lokale gulvmand. Her er der helt sikkert gode råd og vejledning at hente, og hvis du ikke ønsker at stå for arbejdet selv, kan du også hyre en gulvmand til at gøre det.

Det er enkelt og effektivt, og du sikrer dig et professionelt resultat – og der er nu ikke noget som at lade andre klare arbejdet, mens man selv nyder solen i en af havens liggestole.

Flere Nyheder