Skal du have lagt et fyrretræsgulv?

21 August 2020
Anders Lundtang Hansen

Når man skal have lagt et gulv af fyrretræ, så er det jo noget af vigtigste, at man får fat i nogle fyrretræ gulvbrædder, ellers er der jo ikke så meget at gøre godt med.

Det er ligesom udgangspunktet for gulvet, for ellers er der jo ikke så meget at lægge.

Så kan det være, at man får brug for nogle lister og andre sager, der måske ikke er af fyrretræ, men om muligt kan man også få dem som fyrretræ.

Man skal også bruge en del værktøj for at få det lagt, for man skal ofte hen at skære disse brædder til. Det er endda mere reglen end undtagelsen, for disse brædder kommer ofte længere, end hvad man skal bruge dem som.

Sjældent er to arealer jo ens, hvor der skal lægges brædder, så må hellere have mere end rigeligt, så man har noget at skære til; det er bedre, end at man har for lidt, for man kan jo ikke forlænge brædderne.

Derfor er det også en god tommelfingerregel, at man lige køber lidt ekstra længde af brædder, så man ikke ender med at have for lidt.

Man kan jo altid købe lidt mere senere, hvis man opdager, man har for lidt, men det er trods alt lettere at have det med det samme, så man ikke skal afbryde arbejdet for at købe mere, og så ser det bedre ud, at brædderne er købt af det samme sortiment.

Og de brædder går ikke til spilde, hvis du er kreativ nok, for du kan nok altid finde et andet sted at bruge dem, om du så konstruerer noget med dem, eller du bare ender med at brænde dem og fyre med.

Er du ikke sikker nok i din sag til, hvordan du skal lægge dette fyrretræsgulv, så kan det være en god idé, at du får kyndige personer til at gøre det for dig, som har forstand på, hvordan man gør det.

Flere Nyheder