Lad en dygtig maler hjælpe dig med pudsning af væg

20 May 2020
Astrid Pedersen

Skal du have renoveret en bolig af ældre dato, bør du rådføre dig med et malerfirma angående behov for eventuel spartling eller pudsning af væg.

Hvornår er der brug for pudsning af væg?

Hvis pudset på din væg er i dårlig stand, kan det være relevant med pudsning af væg. Det kan for eksempel være at væggene har været dækket af lag på lag af tapet igennem flere årtier, og at fugt kan have skjult sig bag tapetet. Når pudset er blevet udsat for fugt angreb gennem længere tid uden at kunne ånde frit, vil det tage skade.

Det vil smuldre og falde af væggen, og det vil ikke kunne lade sig gøre at male oven på det uden at slut resultatet bliver uholdbart. Vægge med puds som er i ringe forfatning vil heller ikke kunne redde ved opsætning af filt, da pudset stadig vil falde ned. Her kan det være nødvendigt at kradse pudset væg, og foretage en hel eller delvis pudsning af væg.

Hvad er alternativet til pudsning af væg?

Det er selvfølgelig et ret omstændeligt arbejde at pudse en eller flere vægge helt eller delvist. Det kræver præcision og en del tålmodighed. Og så skal du vente på at pudset tørrer førend du kan komme videre med opsætning af filt og det egentlige malerarbejde. Du kan i stedet vælge at lade dine vægge fuldspartle. En fuldspartling kan erstatte maling af væg, idet spartelmassen fås i en indfarvet udgave. Så får du en flot og ensartet overflade på din væg, ganske som vis du havde valg pudsning af væg med efterfølgende opsætning af filt og malerarbejde.

Uanset om du vælger at lade væggen pudse eller fuldspartle bør du overlade opgaven til en faglært maler. På den måde er du sikret det smukkeste og mest holdbare resultat, udfør med et sikkert professionelt håndelag. Læs mere, og få et godt tilbud på pudsning af væg, på Malerkanonen.dk

Flere Nyheder