Flødekartofler: Lækkert tilbehør til stegen

12 August 2020
Søren Black

Hemmeligheden bag de perfekte flødekartofler

Der er ikke noget så lækkert som en virkelig god skinkesteg, der har fået lov at koge i adskillige timer. Det skulle da lige være det tilbehør, som serveres til. Det er ofte klassikeren flødekartofler, der får lov at dele pladsen på tallerkenen med kødet. Flødekartofler er noget af det mest simple, du kan lave i dit køkken. Alligevel smager dette tilbehør bare vanvittig godt. Hemmeligheden bag de helt perfekte flødekartofler er også simpel.

Det handler om at få kogt fløden tilpas ind sammen med kartoflerne, så retten bliver så cremet, at fløde og kartofler nærmest går i ét. Dette kan lykkedes, hvis du bare sørger for at bruge nok fløde og så ellers lader retten passe sig selv inde i ovnen. Den rette dossering af fløde og den passende længde bagetid i ovnen er alt sammen vigtige informationer, du kan finde i Alletiders Kogebog.

Varier retten med chili, ost eller hvidløg

I online kogebogen Alletiders Kogebog finder du de helt rette opskrifter på de bedste flødekartofler. For selvom retten er simpel, så skader det jo ikke at få den til at smage så pragtfuldt, som det overhovedet er muligt. Her er det også muligt at finde opskrifter, der kan hjælpe dig med at variere denne klassiske ret med for eksempel chili, ost eller hvidløg. Kun brugernes fantasi sætter her grænsen for, hvor du kan bringe dine flødekartofler hen.

Prøv dig frem

På Alletiders Kogebog finder du de gode opskrifter, som hver dag bliver flittigt brugt ude i danskernes køkkener. Dermed kan du prøve dig frem til lige de flødekartofler, der falder bedst i din smag. For selvom din steg kan være nok så mør, så bliver den bare lidt sjovere at sætte til livs, når det rette tilbehør serveres ved siden af. Det rette tilbehør det må flødekartofler siges at være.

Flere Nyheder