Fjern gulvets slidte overflade med en gulvafslibning

20 May 2020
Astrid Pedersen

Et trægulv, som er mærket af tidens tand, vil som oftest fremstå mere beskadiget end det i virkeligheden er. Støv og skidt, som gennem årene er trådt ned i træværkets overflade, vil give denne et nusset og snusket udseende og gøre gulvet ubehageligt at betræde.

Et slidt trægulv vil typisk for længst have mistet sine væske afvisende egenskaber, og derfor suge spildte væsker til sig som var det en anden svamp. Solens skarpe uv stråler vil blege især lyse, sæbe behandlede trægulve til en grim, gullig nuance. Og så vil gulvet få en øget tendens til at danne irriterende splinter, lige som der hurtigt vil opstå skrammer og ridser i træværkets ubeskyttede overflade.

Hvad gør jeg ved mit grimme, slidte trægulv?

Kan du nikke genkendende til oven for beskrevne scenarie, er du sikkert led og ked af dit gamle trægulv. Du kan male dine vægge og lofter nok så grundigt, og fylde dit hjem med spændende, moderigtigt decor. Hvis dine trægulve er snuskede og grimede i deres fremtoning, kan det ødelægge hele det samlede udtryk. Og så er det, at man er fristet til at brække gulvet op og få lagt et nyt – eller måske endda overhælde træværket med beton eller cement, og skabe et moderigtigt gulv.

Men her bør du tænke dig om en ekstra gang. Det er nemlig slet ikke usandsynligt at det gamle trægulv kan komme til at stå som nyt. Det er blot et spørgsmål om den rette behandling.

Lad en dygtig gulvsliber ordne trægulvet

Du kan med fordel kontakte dit lokale gulvfirma med henblik på en vurdering af trægulvets tilstand og beskaffenhed. Er gulvet intakt, og træværket gennemgående sundt, kan gulvet med stor sandsynlighed blive smukt igen med en gulvafslibning og en tilhørende efterbehandling. Få et godt tilbud på begge dele hos dit lokale gulvfirma via Gulvkanonen.dk

Flere Nyheder