Få hjælp til at sælge din bolig selv

25 October 2020
Lotte Hindsberg

En boligadvokat hjælper ikke kun køber med at købe en bolig. Han eller hende kan også hjælpe sælger med at få solgt sin bolig til den bedst mulige pris og hurtigt. 

Du kan få hjælp til at få undersøgt din bolig og finde den bedste løsning til hvordan du skal sælge boligen. Det kan være at du får mest muligt ud af selv at sælge boligen og få en eboligadvokat til at stå for det juridiske. Det kan også være at det bedste er at få en ejendomsmægler til at stå for salget. Her har du så muligheden for at få din eboligadvokat til at forhandle med ejendomsmægleren, så du får mere for pengene.

Tinglysning af skødet

En bolig er først endelig solgt, når skødet er tinglyst. Indtil da kan du som sælger, hvis du har gæld risikere at dine kreditorer tager pant i den bolig du er igang med at få solgt. Det har ingen betydning om at du allerede har overgivet nøglerne til din boligs køber.

Det er køber der betaler for tinglysningen. Der er et fast gebyr, samt en promille af købsprisen. I dag foregår en tinglysning af skødet digitalt ved hjælp af NemId. 

Uforudsete overraskelser

Hvis du har planer om at sælge din bolig, men ikke ved hvornår, kan det være en god ide at få en boligadvokat til at undersøge hvad der er af planer for det område, hvor din bolig ligger. Det kan være både negative som positive, som kan påvirke prisen på din bolig.

Det er næppe det bedste salgsargument, at det overvejes at der skal laves en motorvej, der både kan ses og høres fra boligen. Omvendt kan det påvirke salgsprisen positivt, hvis der er planer om bedre indkøbsmuligheder eller nye grønne områder. Hvilke planer der er på vej kan din advokat finde ud af.

Flere Nyheder